ИВСС образува проверка срещу Гешев по сигнала на БОЕЦ за неговото отстраняване! (документи)

БОЕЦ получихме официално писмо от ИВСС, с което ни уведмяват, че има образувана проверка срещу зам. главният прокурор Иван Гешев по сигнал на БОЕЦ за неговото отстраняване и за да се даде ход по същество изискват от нас допълнителна информация в три дневен срок!

По същият начин преди две години ИВСС се опита на „смачка“ сигнала на БОЕЦ за ЦУМгейт срещу Цацаров, но тогава успяхме в срок да отговорим на писмото им и проверката бе извършена. ИВСС се опитва с административни и процедурни трикове да осуети проверката, като изисква от нас да им предоставим трите имена и адресите на упоментите лица – Гешев, Ваклин, съпругата на Гешев, съдружника на Ваклин, който е бизнес партньор на жената на Гешев, както и да им дадем информация за това, „как точно жената на Гешев му е влияела“. Както и да посочими кога точно и по какъв начин се е случлило това „влияние“.

Припомяне, че на 17.05.2019г. БОЕЦ внесохме сигнала след публикация на сайта „Фрогнюз“ заради бизнес връзките на жената, с която съжителства Гешев, със съдружника на Александър Ваклин – главен свидетел по делото „Иванчева – Петрова“, в което дело Гешев бе активно действаща фигура. Това е втори сигнал на БОЕЦ срещу Гешев, след като миналата година сезирахме институциите за бруталните действия на прокуратурата и КПКОНПИ при ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Сигнала бе внесен и в прокуратурата, защото разкритите зависимости и връзки вкарват Гешев в хипотеза на конфликт на интереси, които обстоятелства той е длъжен по закон да декларира в хода на досъдебното производство, в което бе активна страна.

Утре (вторник) спазвайки законовият срок БОЕЦ ще представим на ИВСС изискваната от нас информация. за това, „как точно жената на Гешев му е влияела“ може сами да проверят, нали проверката е за тази цел!

Тази проверка е изключително важна! Защото за разлика от Цацаров, който е на избираема позоция, Гешев е на назначаема длъжност и БОЕЦ изрично изискваме от ИВСС неговото отстраняване поне до приключване на проверката! А задействането на тази процедура е в правомощията на ИВСС. Ще е интересно зависимите от мафията институции как ще изперат за пореден път слугата на своите господари. 

БОЕЦ внесохме сигнал и срещу Цацаров до ИВСС след разкритията на Биволъза #АпартаментГейт и „дарените“ и закупени на нереалн ниски цени имоти от главният прокурор. И двата сигнала след това бяха входени и в  Народното събрание и по-конкретно до парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика срещу Сотир Стефанов Цацаров – главен прокурор на Република България и Иван Гешев – зам. главен прокурор на Република България за тяхното отстраняване заради извършени престъпления от общ характер и действия уронващи престижа на съдебната власт! Тепърва предстои развитие и по тези сигнали!

ПРОДЪЛЖАВАМЕ! Междувременно заведохме 6 дела във ВАС срещу решенията на ЦИК за заличаването на Пеевски и Карадайъ от списъка на избраните за евродепутати!

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията!

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА