ИГРИ НА ДИПЛОМАТИ

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

Интересни дипломатически игри се разиграха тези дни между България и Турция. Притеснени от общественото недоволство, управляващите привикаха посланика на Република Турция да му кажат, че не било хубаво турската държава и администрация да се месят в българските избори. Днес пък турската държава е привикала българският посланик да му обясни, че не било хубаво ние да казваме, че това не е хубаво.

Забавлението сред дипломатите явно е на макс. За съжаление в случая са виновни българските политици. Депутатите от ИМВ, ИТН, ПППП, ДПС, които гласуваха за разкриване на повече секции за гласуване в чужбина с ясното съзнание какъв вот се очаква от южната ни съседка. Личните интереси и надеждата, че отново ще влезят във властта, ни докара дотам значителна част от българските депутати да бъдат избрани с гласовете на турци, които дори не владеят български език.

Проблемът си е в нашия Изборен кодекс и в нашите политици. С непрофесионалните си и неиздържани законодателни промени направо и във война могат да ни вкарат. Точно затова е необходимо в Народното събрание да са хора, които мислят първо за интересите на държавата, а не как да си запазят постовете и благата. Защото резултатите от техните грешки падат върху българския народ.

Елена Гунчева