Идеалът на ГЕРБ

Цв. Цветанов от едната страна, Делян Добрев от другата. Хвърлят се един към друг с разтворени обятия. Вик „Ние сме с теб!“, в душите звучи „Ода на радостта“, хепи енд на мелодрамата. Така изглеждаха телевизионните репортажи от посещението на тези двамата в Хасково.
Политическата интрига около оставката и защитата на Добрев в стил „Не, не си отивай“ през 50-те години на миналия век се наричаше „масова подкрепа от трудовите колективи“, в сегашния век се нарича „сапунена опера“. Едно не е ясно обаче – срещу кого и от кого всичките тия организации, партийни групи и едва ли не детски градини защитават Добрев? Всъщност, го защитават от Бойко Борисов, който привика доскорошното протеже да си подава оставката! Защото от геройствата му се размириса много.  А какво прави Цветанов? Ами мобилизира партийните структури да спасяват Добрев от лидера на партията им! Но за да не лъщи толкоз разпрата, Цецо прикрива действията си с дежурната димка: „шуробаджанащината в Хасково била измислена от… БСП като опорна точка“! С което ситуацията става шизофренна, като повечето действия на ГЕРБ. При тая корупция те полезен ход нямат, затова в устите им: БСП, та БСП. Обаче скандалът го развихри собствената им местна организация и не БСП назначи в общината цялата рода на бившия гербаджийски енергиен министър –  братовчедка му, съпруга й, кумеца, та до неговите близки съученици. А лъсват вече и всички кадрови подвизи, целият „кум гейт“ в държавната фирма „Булгартрансгаз“- пак хора от „ареала“ на енергийния министър от кабинета „Борисов 1“ Делян Добрев. „Обръчите от фирми“ на Доган ряпа да ядат.
Ае има и още нещо. Щом от ГЕРБ ревнаха с такъв хъс да бранят Добрев, значи това им е идеалът за властта – да си назначиш цялата рода и приятели на „мазни“ места, да им осигуриш проекти, обществени поръчки и прочее блага за милиони, а това да бъде не просто прикривано, но и обгрижвано от „баджак журналистиката“ според широко разпространения във фейсбук сполучлив израз. Ей на това му се вика стабилност, с която бат’Бойко не спира да се хвали! А някои нови клиенти на кофите за боклук трета ръка се чудят къде са тия доходи в държавата, дето според премиера растели – ами, ето ги, у родата на такива като Добрев. Не са един и двама. Щото това са идеалът и целта им във властта. Тук вече пред тяхната гвардия ряпа да ядат шепата велможи около Живков едно време. На ония тогава им носеха банани не само за Нова година, на тези сега им се дават не просто суджуци, а цялата държава.
Каква ти опорна точка, България се срива без подпора и без защита за хората! Едната шизофрения остана

Велиана Христова

Резултат с изображение за Делян Добрев цветанов

http://duma.bg