ИЗБОРЪТ ЩЕ ГО НАПРАВИМ НИЕ

На второ четене тази година ще избираме депутати. И за улеснение на тези, които в джунглата от партии, партийки, коалиции и самоотвержеи незнайни политици, опитващи се да ни оправят, ще разделя кандидатите на няколко обособени групи:

1. СТАТУКВО – тук се включват всички, управлявали последите тридесет годии, искащи да ни оправят, такива, които вече са ни оправили и такива, които вече са се оправили. Тук могат да се включат ГЕРБ, разбира се ДПС, СДС /колкото и от него да е останал един файтон хора/, донякъде и БСП, която е успя последнити да направи радикална промяна сред състава си и начина си на действие. Със статуквото проблемът е, че нищо ново не предлагат, тази каша вече сме я яли, но пък разполагат с властови и финансов ресурс, който ще им помогне да влезят във властта въпреки нас.

2. ДЖЕНДЪРМЕНИ. Това са евроатлантически ориентирани малки партии, които са щедро финансирани от чужди държави, най-вече САЩ и различни соросоидни организации. Общото е, че си договарят листите и процентът, който ще имат във властта, на Козяк с Мустафата. Опасни са, защото продават България под егидата на демокрация и европейски път за страната ни, докато всъщност ни превръщат в бананова колония, заради личното си облагодетелстване. Нахъсаното „демократично“ говорене и громене на статуквото се опитват да прикрият факта, че на практика това са чужди агенти в българската политика. Отличават се с агресивно русофобство и много пари незнайно откъде. Тук бих посочила Продай България като най-виден пример. Макар и да не е партия, бих посочила и БОЕЦ и няколко други „демократични“ организации и партии.

3. НОВИ ПОЛИТИЦИ. Под марката „протестърски“ партии и ново начало, стари политически муцуни пробутват проектите си. Отличават се с липса на идеология, лумпенски лозунги, зад които не стои реално решаване на проблемите, отклоняване на вниманието на хората от сериозните проблеми и правенето на ежедневни скандали, с които да си осигурят внимание. Новите политици са всъщност стари, които дълго време сме виждали да обикалят от партия на партия, участвали част от тях и във властта, и други, които и понятие си нямат от нея. Общото, което ги обединява е, че са с неясно финансиране и зад тях наднича някой друг.

4. ПАТРИОТАРИ. Македонската наденица – ке умрат за нея. Заменете наденица с власт и получавате картинката. Знае се, че патриотизмът продава. Затова и напиращите да влезят във властта, практикуват патриотинг. Като едновременно продават успешно България и българско гражданство. Правят се на българи, а започват с вярност към САЩ и ЕС. Винаги готови да се продадат, за някой кокал от властта. Тук се включват ВМРО, Воля, НФСБ и донякъде Атака.

5. НЕЗНАЙНИ ПАРТИИ. Това са партии, които никой не ги е чувал и обикновено това се дължи на липсата на харизма у лидерите и/или липса на финансови средства да влезят в медиите. Защото днес в политиката са необходими много пари, за да те знаят хората. Тези партии са бутикови и обикновено събират малко последователи, въпреки че, част от тях имат добри идеи, но пък и има такива, които мечтаят само да се докопат до властта.

6. ИЗВЪНСИСТЕМНИ. Това са партии, които не са контролирани от Козяк или други чужди държави, и които разчитат предимно на идеите си, за да влезят във властта. Което е трудно, тъй като никой от предходно изброените политици не ги подкрепя, а дори успяват да се обединят, за да не допуснат подобни партии във властта. Срещу подобни партии има яростна съпротива от всички политически субекти, тъй като осъзнават, че влизането им във властта означава пълна промяна на статуквото, което устройва всички, само се въртят около трапезата.

А изборът е наш. Когато видите на всеки билборд да виси стара муцуна в нова демократична премяна, запитайте се откъде има пари да си плати. Когато ви откриват предизборната кампания с пари, достатъчни за издръжката на хиляда пенсионери за година, се запитайте отново откъде са им парите и кой им ги е дал или откъде са ги откраднали. Когато ви говорят за евроатлантически ценности, ги попитайте, защо европейска България загива и всички се евакуират оттук….

Този път направете разумен избор за България. Мислете! Колкото и да е страшно!

Елена Гунчева