Избрани мутри на мафията, елитни к@рви, целият мръсен и тинест боклук на прехода – това е ЕЛИТЪТ на България!

Какво е елит? Елит се нарича малка група властни хора, които контролират непропорционално количество богатства, привилегии или политическа власт в обществото. Браво, българи, демокрацията като водовъртеж извади на показ и пиедестал цялата тиня от народа.

Какво ни накара да вярваме в мутри? Какво ни накара да се възхищаваме на проститутки? Какво ни накара да избираме най-големите некадърници на територията?

Къде отидоха мечтите ни? Мечтите ни за България със свободни и усмихнати хора, със силна икономика и спокоен живот? И семейства с деца по улиците? Къде ги загубихме някъде в прехода?

Ние не си вярваме! И сме безразлични! И най-лошото – народностна черта е да мразим някой по-умен от нас да ни поучава. Защото се комплексираме! Защото „тоя на къв се прай”? Затова избираме и се възхищаваме дори не на самоподобните, а на боклука, за да почустваме дори за миг колко много сме над тях. И да придобием фалшивото усещане, че след като една дива селянка от някое село може да стане известна журналистка, актриса, плеймейтка или нещо такова, значи можем и ние.

Ами бъркаме! И то много! Не всеки може да е като тях. Не всеки може да прегази достойноството, морала и съвестта си, за да изплува, подкрепян от тези, които дърпат конците зад кулисите. Защото не си въобразявате, че тези нещастни същества начело на държавата и гледащи ни от медиите, управляват и нещо зависи от тях, нали?

Те са марионетки. Разиграващи театър за публиката, за нас. А ние, защеметени от мачовци и силиконови цици, вярваме на шеметния фарс, който ни разиграват.

Вярваме на всичко! Вярваме на чистата воля на хора, които се правят на патриоти, а единствената им цел е да си уредят личния живот, да си спонсорират животеца, дори с целта на пълно и тотално лично падение. Но какво значение има? Парите винаги са си пари – ще платят на ПР-ите да им излъскат имиджа, да ги покажат блестящи на материала. Който вижда красивата фасада, но не и прогнилата и мръсна сграда отвъд нея.

Какво целят тези, които ни управляват? Не, не говоря за „елита”…Говоря за тези, които ни се смеят зад кулисите и режисират постановката. И кои са?

Когато си отговорим на този въпрос, ще спасим България!

Елена Гунчева

loading...