Изводът от местните избори е, че ГЕРБ вече не разполагат с естествен електорат

Днес ходих „напред-назад“, говорих с „този и онзи“, правя си някакви следизборни сондажи от журналистическо любопитство. Заинтригуван съм дали промяната, за която всички говорим, е започнала, въпреки че видимо е така. И да – гурливите очи на търпеливия до смърт българин вече са започнали да се отварят.

Изводът е един и моля никой да не ми противоречи! 😀

Видях прогнозите на всички социолози и политолози (без да се обиждат!). 😉
Когато написах тук, че кандидатите за кметове на ГЕРБ за София и Варна изостават, имаше много смях, нали?
Е, убедихте ли се, че не само са изоставали, но… да не продължавам?!
Не съм експерт в тази област, но и аз съм изучавал предметите „Политология“, „Социология“, „Социална психология“, „Политически мениджъмнт“, „Статистика“ и последният да затвори врата. Това беше една от многото ми минутки за реклама. 😀

Минавам по същество!
Изовдът от местните избори е, че ГЕРБ вече не разполагат с естествен електорат. Под „естествен електорат“ имам предвид идеологически привърженици, реални симпатизанти. Това означава, че никой не гласува безплатно за тях. Нямам предвид, че всички гласували за управляващата партия буквално са получавали пари на ръка, но това включва и социални услуги, постове, запазването на такива, привилегии, данъкоплатски заплати и т.н.
В тази връзка мога да твърдя, че подкрепата за ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори ще бъде още по-ограничена след загубата на ключови областни градове, по-малки общини, градове, села.
Следете действията и изказванията на ДПС – те се движат по пътя на парите. Нали затова са Движение?! 😉

Да, промяната започна и ще продължи до пълно обновление на политико-икономоческия център и неговите периферии по места.

Стоян Тончев

loading...