ИЗГОРЕНОТО РУСКО ЗНАМЕ, ВОЕННИЗИРАНАТА ФИРМА… И РЕЗИДЕНТА


.
На вчерашния митинг за солидарност с Украйна беше изгорено националното знаме на Русия. Организаторите изтриха снимката и с право – върхушката на Кремъл не е руския народ, както и върхушката на България не е българския народ.

Аз я запазих и сега ви я давам отново.
За да видим дали кремълска агентура в София не гори руски национален флаг, за да обслужва нуждите на кремълската пропаганда?

От днес тази снимка е по всички руски медии и телевизии с крясъци срещу „неблагодарните” за освобождението си българи и тяхното „европейско-атлантическо опиянение”. Операцията на руските секретни служби според мен се оказа успешна.
Затова пускам снимката отново.
__________________________________________
❗ За да видите кой гори руския флаг!.
Обикновен човек.
И необикновен заради куртката му.
💥 На нея е фирменото лого на охранителната фирма „Делта гард”. Какъв пропуск на „ювелирите”, като иронично назовавам разни секретни спецове!.
_____________________________________________
.
Тази фирма – „Делта гард” е онази, която при протестите през лятото и есента на 2020 г. скандално прочух като участваща в репресирането на протестиращите..
Шеф на фирмата е Митко Каратиста – Димитър Спасов.
.
❗❗❗ От него и фирмаджиите около него са текли дебели фирмени връзки с Илия Илиев.
А кой е Илия Илиев?
❗❗❗ Той е Резидента на разкритата миналата пролет руска шпионска група.
Каква е връзката между двамата –боса на „Делта гард” и Резидента? Дебела. Например Иван Резидента, както вече е популярен, и Митко Каратиста са съдружници в дружеството „Кубрат капитал партнерс“ от 2008 г. Адресът на общата им фирма е на столичната ул. „Христо Белчев“ №2, където по-късно е регистрирана и „Делта гард“. Да напомня, че Резидента е кадър на Военното разузнаване, а родителят на Каратиста – на комунистическото Гестапо (Шесто управление на ДС). Всичко съм описал в моето разследване тогава.

💥Тези дни – на 1 март, Софийският военен съд прекрати съдебното производство срещу Резидента по тази шпионска афера. Подсъдимите бяха пуснати на свобода.
И практически веднага, 20 дни по-късно имаме провокация, обслужваща руската вътрешна и задгранична пропаганда – изгаряне на руския флаг.
–––––––––––––––––
*** Септември 2021 г., когато отново повдигнах проблема за „Делта гард” и чии интереси обслужва, се сдобих със съдебно дело (9-то поред срещу мен, жена ми, дъщеря ми)
Макар че след моя натиск Бойко Рашков й отне лиценза за дейност, това стана по друг, маловажен претекст, а не заради пребиването на протестиращи в качество на полиция. Специалната парламентарна комисия отказа да разгледа този случай и моето разследване. Прокуратурата замижа плътно с очи, демонстрирайки ми специфично движение на ръката на ватмана. Дори Антикорупционният фон се разсея, макара че „Делта гард” е участник в аферата „Осемте джуджета”.
.
На моя съдебен процес във връзка с „Делта гард” изисквам съдът да сигнализира Прокуратурата за наличие на тежки престъпления: репресиране и пребиване на граждани чрез незаконно упражняване на полицейска дейност.
Сега ще изискам да бъде започнато разследване и поради съмнения за шпионаж – много вероятно според мен изпълнение на агентурни поръчения на чужда държава, вкл. и вчера чрез провокация, обслужила незабавно нуждите на руски медии.

Григор Лилов