ИЗДЪНКИТЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ГИ ПЛАЩАМЕ НИЕ!

Браво на прокуратурата. Пореден грандиозен провал, след който България, в лицето на Прокуратурата, е осъдена да плати 100 000 лева за уронване на доброто име и бля-бля и така нататък на бившия здравен Министър Божидар Нанев. Предновогодишно да си припомним, че грешките на лекарите лежат на гробищата, грешките на адвокатите – в затвора, а грешките на прокуратурата ги плащаме всички ние! А напоследък взеха скъпичко да ни излизат. Ама много скъпичко.

Как пък едно обвинение срещу политик или управляващ не издържа, бе?
И тъй като съм запозната с начина на действие, трудно мога да се съглася с мотото на Главната Мутра на Републиката: „Ние ги хващаме, те ги пускат!“ . Пускат ги, защото доказателствата са събрани некадърно, при съществени процесуални нарушения и най -вече, защото прокуратурата не е преценила състава на престъплението или дали изобщо е престъпление. Ама карай, бе, да се упражняват на наш гръб, а ние да им плащаме уроците!

Само че нещо гледам, че не се научават. Божидар Нанев, Николай Цонев, Сантиров, Алексей Петров, Емилия Масларова…..всички чисти като сълза, а за стресът им ще плащаме ние, а не тези, които не са преценили както трябва нещата. А се задават нови и нови, и нови.

Защото с последните знакови арести ще се разиграе прекрасен ПР за предстоящите избори, а след това следващите да му мислят как ще плащат обезщетения. Тоест, грешка, как ние ще плащаме, ама много ще плащаме…Плащаме си за всяка една продукция на „МВР Пикчърс“ на цена, почти равняваща се на холивудските продукции.

И Прокуратурата затвърди името си като стожер не на законността, а като стожер на интересите на управляващите политици и изпълнител на рекламните им номера.

Справедливостта и правосъдието са в основата на правовата държава. Може би, не сме видели!

Елена Гунчева

ена Гунчева