Измитане

Бившата, а може би и бъдеща министърка на строителството Лиляна Павлова напористо отхвърли вчера от телевизора различните обвинения, свързани с програмата за саниране и даже ги определи като лов на вещици. Всичко това било, за да бъдат дискредитирани министри от кабинета на Борисов. Това бяха лозунгите и вероятно опорните й точки. Самата тя, волно или неволно, „снесе“ интересен факт и се опита да прехвърли една топка, както от ГЕРБ си могат.
Още преди изборите от БСП алармираха за десетки сигнали от опорочени процедури за саниране, които са за прокуратурата. Сегашният министър Спас Попниколов пък директно сезира обвинението за програмата за саниране заради констатирани от неговия екип нарушения. Едно от тях: че „първоначалните цени на програмата са били от 290 лв. без ДДС за квадратен метър. Сега са 140 лв.“ Божке, колко скандално прозвучаха тези негови твърдения, за които прокуратурата даже му поиска повече детайли и подробности. Вчера обаче Павлова сама призна, че в първите 10 месеца от програмата, когато все още не е имало таван на цените, сгради са санирани за по 400 лв. на квадрат. Щото това бил пазарът и пазарните цени. Само дето тия цени са близо до онези на ново строителство, бе!
Другата „новина“ е, че програмата вече няма да е безплатна. Това Павлова обаче намери за необходимо да оправдае с претенциите на коалиционния партньор на ГЕРБ в бъдещото правителство – Обединените патриоти. Те настоявали и ГЕРБ нямало как, щото са диалогични – отстъпили. Така прозвучаха обясненията й. Не сме обаче толкова късопаметни. Още преди президентските избори заместникът на Павлова шеташе из държавата и разясняваше, че саниране ще се прави при съфинансиране на по-малък дял от държавата. Пък когато Борисов даде оставка, едвам сколасахте да турите парите за саниране в бюджета под черта. Беше ви необходимо предизборно, нали?
Не саниране, само пълно измитане ще ни спаси!

Мая Йовановска

Резултат с изображение за Лиляна Павлова

http://duma.bg

loading...