ИЗЯЩНА СЛОВЕСНОСТ И БОГАТСТВО НА РЕЧНИКА!

Е, не мога! Тези дни Премиерът – Слънце явно ще ми е любима тема, върху която да се упражнявам. Единственото ми оправдание е, че той не се е спрял постоянно да дава материал за потрес и ужас на народа.

Например изразът, че „Президентът всеки ден ни шамари” с носталгия ми напомни детските преживявания на село, където бабите шамареха непослушните. Признавам си, че когато за първи път се сблъсках с изказвания на Боку, реших, че това е трик на ПР-ите му, за да привлече и по-простите хора от народа. И най-простите – също. В течение на времето с ужас установих, че не е номер, а самата същност Бокова! Наблюдавам го внимателно – общо речникът му се състои от не повече от 200 думи, от които 80 % – гаменски стил. Вината е по-скоро наша, че допуснахме, че една интелектуално дефицитна мутра би могла да ръководи държавата. Таванът му на некомпетентност е ръководството на рекетьорски охранителна фирма. А и, както се говори от душманите му, дори там се е издънил с разни убийства на длъжници. Ама да не вярваме на всичко…

Простоват изказ, беден речник, пълен с улични изрази и гаменски стил на изразяване. Срамът е за нас. Единственото, което ме успокоява е, че не знае чужди езици, та да се излага още повече. Все пак преводачите замазват гафовете.

Забелязвам също, че човечецът много си вярва. Само те можели да се справят, а БСП щели да потрошат бюджета за нула време. Явно му бледнее фантазията, че може да има и друга алтернатива.
Приемал градивната критика! Верно ли, бе? Не забелязваме такова нещо. Даже изкара строителите да те подкрепят за корупцията, за да спасиш задника на Данчето Софийска.

На европейските избори щяло да се види кой колко е силен. И без да съм психиатър, мога да се досетя за тежките фрустрации и комплекси на непорасналото пубертетче Бойко. За него политиката е да си го мери с всички останали и да се радва, че е най-големият. До там! Отвъд това и зловещата корупция, която наложи в държавата, нищо друго не разбира. Потупване по главата, конгречулейшънс, шамари….това е политиката за Премиера-Слънце!

Елена Гунчева