Илиан Василев: Дъното на българската журналистика беше постигнато по Панорама с Цветанов

Дъното на българската журналистика беше постигнато снощи по Панорама с Цветан Цветанов. Нямаше критичен или опозиционен друг глас, монолог и колянопреклонение. Жалко за Бойко Василев, много, много жалко. За целия период на прехода това е най-ниската точка на падение на журналист.

От предаването разбрахме, че никой не може да накаже Цветан Цветанов, тоест той вече има статут на самостоятелно слънце в ГЕРБ.
Че „законно“ според него включва данъчна измама и документи с невярно съдържание. Да не говорим за недоказани пари.  Най-голям смях предизвикаха „съмненията“ за руска връзка в „атаките“ срещу него. Вие знаете вече кои направиха разкритията и освен като виц, тези негови твърдение не могат да се възприемат.

Но ето руската връзка – тя е лично негова и пряка – той е политически олигарх, ценностната му система е кремълска, псевдодемократичните му инстинкти са кремълски, защото прави избори по кремълски образец, смята се за човек над закона, а корупцията за нормалност, за естествена своя среда. Може всяка година на ходи на молитвени закуски в САЩ, да се бие в гърдите, че без него няма сделка с Ф-16 /което е пълен фейк/, но си остава кремълски човек като манталитет и съзнание.

Думите са евтини, включително от екрана на сгъната от страх телевизия. Какво „западно“ или „европейско“ или „атлантическо“ или „дасно“ виждате в поведението му – къде е чувствителността към собствената си отговорност като политик, смирение като християнин, морал, визионерство. Той е убеден че на него му се „полагат“ апартаменти и асаньсори по специален ред и правила, неговият светъл пример за прилегиите от времето на Живков и на червената номенклатура.
Поредният политически олигарх, който се опитва да ви каже, че за него няма съд, няма закон, няма отговорност.

.

frognews.bg