Илияна Йотова разкри дали са обсъждани имена на министри при връчването на мандата

София (7 декември 2020) Вицепрезидентът Илияна Йотова почете паметта на Никола Вапцаров. Тя поднесе цветя пред паметника на големия поет на ул. "Московска" 6 в София по случай 111-ата годишнина от неговото рождение. Пресфото - БТА снимка: Христо Касабов (ПК)

Тя посочи, че вчерашният разговор е бил много конструктивен

Вицепрезидентът Илияна Йотова разкри дали при връчването на мандата са били обсъждани имена на министри.

Тя заяви категорично, че за евентуален втори кабинет на ПП и имена на министри не е било говорено по време на връчването на първия мандат.
Йотова допълни, че по време на вчерашното връчване на мандата се е получил изключително сериозен и конструктивен разговор с представителите на „Продължаваме промяната“.

Вицепрезидентът даде да се разбере, че е тяхно решение кой ще е кандидатът им за премиер.
Тя посочи, че единственото, което може да направи е да пожелае на Асен Василев успех в консултациите и евентуалното съставяне на следващ кабинет.

В президентството той е начертал доста амбициозна програма за следващите шест месеца – всичко онова, което не е било свършено до момента.
Това, което й е допаднало е, че този път не е имало заявка непременно да намерят мнозинството, а по-скоро става въпрос за обединяване на народните представители около начертаните пред тях приоритети.

trud.bg