Илияна Йотова разкри кои са двете основни задачи на служебния кабинет

Изрази надежда, че след изборите страната ни ще има стабилен редовен кабинет

Вицепрезидентът Илияна Йотова разкри кои са двете основни задачи на служебния кабинет.

Тя бе категорична, че през следващите месеци най-важно е да бъдат взети решения, които са от огромно значение за българското общество, а споровете и реваншизмът да останат на заден план. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред БТА в отговор на въпроса дали е нужна ревизия на управлението на кабинета на Кирил Петков.

Илияна Йотова даде да се разбере, че двете основни задачи, които стоят пред служебния кабинет е да върне стабилността в страната, както и да осигури сигурността на обществото – като се започне от енергийните доставки и се стигне мине през ситуацията с коронвавируса, та се стигне до сигурността през есенно-зимните месеци.

Освен това кабинетът на Гълъб Донев ще бъде натоварен със задачата да подготви проекта за новия бюджет, както и да се справи с всяка от кризите, оставени от предходния кабинет.
В този ред на мисли вицепрезидентът посочи, че служебното правителство се нуждае от много смелост и кураж и им го пожела. Тя допълни, че трябва да се справят за много ограничен период от време с една от кризите.

В заключение Йотова изрази надежда, че след изборите страната ни ще има стабилен редовен кабинет.
Източник: dir.bg