Илиян Василев: Божков се оказа прекалено голяма хапка за Корпулентния

Очевидно върви позиционна битка – МВР не иска да пуска червената бюлетина към Интерпол, и да помага на Гешев, за да престане Божков да вади ”бележки”. Сайтът на властта изразява разочарование от Гешев за липсата на напредък в борбата с корупцията.

Защото Борисов пласира Гешев в САЩ и сега пак от Борисов търсят отговорност. И Гешев арестува заместник министър, които не е от квотата на Пеевски. Да има нещо за пред чужденците.

Но по разкритията на разследващите журналисти свидетели сме на амнезия и безхаберие.

Сякаш искат да покажат, ние имаме свой наратив за това що е корупция и как трябва да се борим с нея. От време на време арестуваме някои слаб член на глутницата и го хвърляме временно на тълпата.

Гешев и Пеевски в отговор пускат Цветанов, който е готов за старт с нов проект срещу Борисов. Никога не съм приемал евроатлантическите напъни на Цветанов, защото те не са органични. Този човек затри БиАйТи, там са му и офисите и се прави на демократ и евроатлантик? Къмон.

Не разчитайте на открита битка между Пеевски и Борисов – това са просто маневри преди договаряне. Просто Божков се оказа прекалено голяма хапка за Корпулентния.
И питам къде в тези размествания е опозицията и България.

Не говоря за БСП, нито за президента. Имат и резервни варианти и успешно обират протесния и демократичния вот.
А има толкова свестни хора, или няма ?

Илиян Василев, Фейсбук

loading...