Илон Мъск иска да купи Coca-Cola, за да „върне кокаина“ в безалкохолната напитка

Поредно скандално изявление бе публикувано в акаунта на милиардера Илон Мъск Twiiter, без да е ясно дали го казва на шега или сериозно

Постът на Мъск идва два дни след като милиардерът придоби социалната мрежа в сделка за 44 млрд. долара. „Да направим Twitter максимално забавен!“, написа той в Twitter по-малко от час, след като изрази плановете си за компанията за напитки.

Въпреки че коментарите на Мъск за Coca-Cola вероятно са били на шега, те носят известна историческа истина. Според Националния институт за злоупотреба с наркотици, кокаинът е бил легален през 1885 г., когато Джон Пембъртън, фармацевт от Атланта, за първи път приготвя напитката.

По онова време рецептата на Пембъртън включва екстракт от кокаин, получен от листата на кока. Той описва напитката като „патентовано лекарство“ и „тоник за мозъка и интелектуална напитка“.

През 1988 г. в статия на „Ню Йорк Таймс“, посветена на компанията „Coca-Cola“, също се съобщава, че първоначално кокаинът е бил включен в напитката, но до 1900 г. е премахнат.

https://glasove.com/