Има едно нещо, което не ми се връзва в историята на Божков. И то е…. Цветанов

Не се съмнявам в нито една дума, казана от Божков и в представената от него хронология на събитията, защото не е първата подобна история, с която се сблъсквам в последните 15г.
Групата на ЧЕЗ го намекна, преди да заведе арбитражните дела, но говореха за 10 % от бизнеса с разпределението.
Гриша Ганчев и синът му се сдобиха с обвинения и натиск за „дарения“ на коли от завода на „ГрейтУол“ , докато му отнемаха ВЕЦ-овете в полза на Пашата, а в последствие и самият завод.
Китайските инвеститори в „Умният град“ около Елин Пелин говореха за 30%“консултантски“на входа на проекта за тенис ортака и учредител на ГЕРБ – Саздов, и още 15 % дял от бизнеса в последствие.
Разбира се, китайците си тръгнаха, и няма да помислят повече за инвестиция в България.
Завод Рубин от активите на КТБ отиде в ръцете на Сталийски.
Виваком в ръцете на Пеевски, посредством Спас Русев.
Всички работещи спа комплекси от активите на КТБ пак в ръцете на „дарителя“.
Дунарит…. За малко.
И още, и още…..
Мога да изброявам до сутринта бизнеси, плащали“ такса спокойствие“, или пазарували депутати за прокарване на лобистко законодателство. Включително такива, които си купуваха избираеми места в листа с различна тарифа, в зависимост от региона.
За списъците с бизнеси, които да бъдат „проверявани и удряни“ от НАП дори вече не се говори.
Но….
Има едно нещо, което не ми се връзва в историята на Божков. И то е…. Цветанов.
От създаването на ГЕРБ докато Борисов го отстрани, именно той беше човекът, който обикаляше офисите и събираше „такса спокойствие“ и „дял от бизнес“.
Публична тайна е, че Цветанов беше човека, който оказваше натиск по време на избори за корпоративен вот, и беше изпълнителят на мръсните поръчки за „прехвърляне“ на бизнеси по нареждане на Борисов.
Божков обаче го пропуска…. Защо го пази?

Силвия Георгиева

loading...