Има нещо много сбъркано в цялата картинка

Издирваният заподозрян Горски човек и неспособността на полиция,жандармерия и армия – около 500 бюджетни служители, подкрепени с бронирана техника, следови кучета и вертолет дори, безспорно струва много пари. Като прибавим към цената на тая „операция“ и цената на наскор „оперираните“ по подобен начин обирджии на банкомати които потънаха в неизвестността, преследвани от 250 бюджетни хора и кучета и вертолет, вероятно ще се получи солидна сума, взети от българите и техния умрял бизнес. А МВР е ведомството с най-голям дял от републиканския бюджет.
Повечето медийни операции в жанра „МВР пикчърс“, освен че истеризират обществото, обикновено завършват безславно и в голямата си част без осъдени.
Тези факти са достатъчни, за да може човек и без да е специалист по сигурност, може да си напрви извода, че МВР се управлява некомпетентно и неефективно, въпреки огромните средства, които се наливат в структурите му. А ирония на съдбата е, че почти всеки от 65-те университети в страната имат факултети и катедри, където се преподава сигурност.
Има нещо много сбъркано в цялата картинка. Нещо, което започна от времето на един главен секретар, който стана премиер и набута в МВР физкултурници, социолози и други разбирачи. Прочее, това се отнася не само за МВР, нали?

Любомир Кольовски

Снимка на Любомир Кольовски.