ИМА СТРАШНА ЕПИДЕМИЯ ОТ ИДИОТИЗЪМ!

ИМА СТРАШНА ЕПИДЕМИЯ ОТ ИДИОТИЗЪМ! За нея засега ваксини няма, единственото консервативно лечение е прочитането на няколко вагона книги, за предпочитане е лечението да започне от ранно детство, за да се придобие имунитет срещу простотиите на зряла възраст.

Вчера една госпожа, принципно образована, ми се оплаква, че от десет дена е с висока температура след бустерна доза експериментална ваксина и не може да я свали. На резонния въпрос не вижда ли, че ваксината вреди на здравето й, тя обяснява с леко отнесен поглед, че иначе щяла да се разболее от ковид. Незлобливо й обяснявам, че аз като преболедувах ковида, температурата ме държа три-четири дена и напук на мрачните телевизионни прогнози, съм жива и здрава /за ужас и мъка на някои/. Тя отказва да слуша и обяснява, че ваксината я пази, след което настоява да си сложа маска, за да не я заразя. Тук вече се отказвам да споря и кротко се отдалечавам на социална дистанция, за да не я плаша допълнително…..

Та си мисля, че мисленето, особено критичното мислене, трябва да стане задължително. По-задължително от ваксините. За да различаваш истината от лъжата, и най-вече – да не ставаш жертва на тези, които искат власт над теб.

Всъщност ваксините са полезни и важни. Тези, които осигуряват доживотен или поне достатъчно дълъг имунитет. Които пазят от заразяване и ти да заразяваш. Ваксините, които са изпитвани от лекари, които търсят здравето, а не печалбата. Ваксини, които не предизвикват повече странични ефекти от заболяването. Това сега не са ваксини – и с тях се заразявате, заболявате и дори умирате. Не Ви предпазват от нищо. И Вие не пазите никого. Освен, разбира се, печалбите на фармацията и властта на политиците.

И умението да различиш едните от другите, е въпрос на мислене.

Елена Гунчева