Имунитетът на Копейкин трябва да бъде свален веднага, той трябва да бъде подведен под отговорност за действията и думите си

Днес от трибуната на Народното събрание водачът на „Възраждане“ (тук кавичките са задължителни) Костадин Костадинов екзалтирано постави ултиматум на народните представители за отмяна на зеления сертификат и всички други противоепидемични мерки, заканвайки се:

„Ако това не се случи, с нас хиляди българи ще влязат през вратите на НС. Щом не проявявате разум, ще получите революция.“

Председателят на Народното събрание го изслуша хрисимо. Тези депутати, които забелязаха, че изказването катастрофира в няколко члена на Наказателния кодекс, понеже подстрекава към насилствено завземане на властта, неумело гримира „престъпление срещу републиката“ като „революция“ и заплашва не просто здравия разум, а общественото здраве, нямаше какво друго да направят, освен да си запишат „Мило дневниче, а пък днес Копейкин…“

Приличието в българската политика, след противно дълга и гадна агония, е на път да умре неоплакано, а уж тъкмо му намерихме легло в реанимацията. След него ще гангренясат и окапят и останалите й крайници, защото във всяка система на управление безсрамието е червеният килим към беззаконието.

Като първа стъпка към изваждането на приличието от кома, имунитетът на Костадинов трябва да бъде свален. Един ден той трябва да бъде подведен под отговорност за действията и думите си, и депутатското му битие само забавя идването му.

Да, всеки вид санкция ще му дойде дюшеш, защото той има нужда да е мъченик на своята секта, за да може бизнес стратегията на фашистката му корпорация да продължи да се развива по план.

Но ако новата политическа коалиция в България действително планира дълбоки промени, те трябва да започнат със сигнал от управляващото мнозинство, че има принципи, които не могат да бъдат всекидневно и лекомислено прегазвани с думи или дела, било от министри или от циркаджии.

За подобна серия от куриози на личната и длъжностната преценка копче UNDO няма, колкото и добра воля да има към това управление. Границите на допустимото трябва да бъдат спешно очертани и охранявани по-ревностно от руско-украинската граница.

https://www.informiran.net/