Интересно дали ЛИДЛ биха махнали полумесеца, дали биха изтрили някое минаре от Св. София в Истанбул, когато направят и турска седмица във веригата си

Ах, ЛИДЛ, ЛИДЛ, да си бяхте платили и на върлите ви критици из Фейсбук, както платихте на вестниците, за да ви защитят идиотския маркетинг от справедливия гняв на клиентите ви, изповядващи християнската вяра. Чудя се освен в комунизъм, в какво още ще ни обвинят платените ви мекерета. Толкова са тъпи, че объркаха комунизмът с християнството, а само този, който не е учил научен комунизъм, диамат и исмат навремето, само този неук профан не знае, че комунизмът отрича всички религии и е най-върлият враг на християнството. Да повторя пак за необученото съзнание на някои „журналисти“, с понижена критичност към случващото се около нас – не ислямът, а комунизмът е най-върлият враг на християнството, колега!
Не си расъл в онова време, когато за паленето на една свещ в Св. Георги службите правеха проблеми. Щеше да знаеш какъв подвиг и протест срещу статуквото беше влизането в църква, празнуването на Коледа и Великден. Кръстена съм тайно с брат ми в църквата „Св.Св. Кирил и Методий“ от баба ни в началото на 70-те. Тайно от баща ми, който беше на високи позиции в един завод. Лично знам, че комунизмът е несъвместим с християнството, което беше избутано на границата на закона. Всички владици бяха от ДС, а Негово Преосвещенство – най-пръв оглавяваше този списък.
Да не ти споменавам името, колега, че ме засрами твоето невежество. Крайно време е с журналистика да се занимават хора с широка обща култура и завършено хуманитарно образование, а не Факултета по журналистика, в който преподават хора, които 1 лев не са изкарали с писане на текстове по вестниците. Хора, високо културни и високообразовани, които освен да пишат, могат и да четат, и притежават ПРЕДВАРИТЕЛНО систематично подредено знание в главите си, което да не им позволява да пишат глупости. Дори и когато им се наложи да обслужват търговците на едро тъй както евтината проститутка от „Лъвов мост“ обработва поредния клиент във вонящите кьошета зад сергиите на „Женския пазар“.
Интересно дали ЛИДЛ биха махнали полумесеца, дали биха изтрили някое минаре от Св. София в Истанбул, когато направят и турска седмица във веригата си. С аданъ кебапи и телешки шкембета, полумесеци, аранжирани политкоректно в червени витрини. Загрижени да не ни обидят с враждебни на нашата вяра религиозни символи, евентуално. Пък като ни нападнат вярата либералните подлоги на чалматите дяволи, тогава да те видя какви дитирамби ще пишеш срещу пари, колега. Колелото се върти, ще дойде ден и ще се молиш на нашия Господ да ти прости, ще искаш никога да не беше писал глупости срещу християнството.

Нора Стоичкова

Снимка на Нора Стоичкова.

www.facebook.com/nora.stoickova

loading...