Интересно е как „нулевата корупция“ се превърна в “ нулева толерантност към корупцията“

Кире продължава да говори за „нулева толерантност към корупцията“, дружките му и те припяват в хор. И в папата излъга с тая „нулева толерантност“. Интересно е как „нулевата корупция“ се превърна в “ нулева толерантност към корупцията“. Някой сецна „умниците“, че няма държава, която да се е справила с корупцията на сто процента, та да не стават смешни. Поне не чак толкова!

Като чуя за „нулева толерантност към корупцията“ първата мисъл, която ми минава е, че още с първото служебно правителство Асен Василев ЛИЧНО и НАПЪЛНО ЦЕЛЕНАСОЧЕНО подбра и назначи в една от приходните агенция на България – Агенция „Митници“ един екип от най-скандалните хора в тази област. Герои на не едно и две журналистически разследвания и афери за корупция.Три пъти пребивавали по митническите върхове и три пъти оставяли след себе погром и чудовищна корупция. Да повтаряме, че вълкът козината си мени, но нрава НЕ, едва ли е необходимо. Още са си там, докато шефа им „бори“ корупцията. С тяхна помощ….😂

Начело на другата приходна агенция застана човек със скандално и съмнително лично данъчно минало. Пак подбран лично от Асен Василев.

Още с първите назначения яко борене на корупцията пада, с напълно „подходящи“ за целта кадри и юнаци. За да си послушен и манипулируем, трябва да си компрометиран. Това е ключовият фактор в таз чутовна борба и „нулева толерантност“.

Резултатите от юначната антикорупционна борба са в съответствие с кадрите, но това лели, баби и чичаци „Кире“ няма как да го знаят. Височък е този праг за интелектуалния им потенциал и ниво на информация. Естествено точно на това се разчита, за да се разтяга тая дъвка.

Едно време мама като видеше, че дъвката ми е добила съмнителен цвят от разтягане и балончета си имаше дежурен израз „Изплюй това гоvно!“ и следваше задвратник. Дъвката с придадена начална скорост изхвърчаше от устата ми и най-често се забиваше в прозореца.

Тъй, де! Нищо не намеквам.

Валентина Милова