Искам да ви разкажа какво преживях в нашия градски транспорт

Здравейте. Искам да ви разкажа какво преживях в нашия градски транспорт. Пътувам в тролейбус номер 1.

Имам и билет, който перфорирах още когато се качих. На спирката на стадион „Георги Аспарухов“ ставам и слизам от превозното средство. Срещу мен стои контролъорка, която ми препречва пътя, въпреки че не съм в тролейбуса.

Иска ми билет или карта. Подавам и билетчето и си тръгвам по пътя, но след около два три метра пред мен има полиция, спират ме представиха си и казват: “ Имате проблем с контролата, дайте си личната карта, моля „.

Веднага съдействах, дадох си личната карта и тя ми беше взета. Не ми беше разрешено да продължа по пътя си, защото ме обкръжиха контроли – женски, и започнаха да ме карат да платя глоба, защото съм нередовен пътник.

Не спирах да обяснявам,че съм си дала билета и че не съм нередовна. Никой не ми вярваше. Личната ми карта седеше в полицията, а контролите не спираха да искат пари за глоба.

После ми казаха, че, като нямам пари, или да не се возя, или да си купя карта за 4 лева за един ден. И така тази агония продължи около 10 минути. Отивах на лекар, показах им направлението но те казаха, че това не ме оправдава.

Разпознах контролъорката, на която бях дала билета си, а тя каза, че съм й дала стар билет.

Беше ужасно обидно. Седяха на пейката и чакаха пари, защото знаеха, че личната ми карта е у полицаите. Накрая казах, че ще извикам медиите, те се смееха подигравателно, но май се стреснаха и ме освободиха, след което ми беше върната и личната карта.

Какво става, питам аз. Полицията няма ли си друга работа, а виси по спирките??? Много сме назад. Имам дъщеря и не искам тя да живее в България.

От фейсбук

Ина Кръстева

Искам да ви разкажа какво преживях в нашия градски транспорт

http://168chasa.bg