ИСКАХМЕ БАНАНИ, ПОЛУЧИХМЕ ВОЙНА

Еволюцията на прехода показва колко наивни и направо глупави сме били. Спомням си в началото какъв ентусиазъм беше. Махаме кумунистите и комунизмът настъпва – най-вече с банани на всеки ъгъл, достъпни за всички. Ама си запазваме всичко, което имахм. Или поне така наивно си мислихме. След това националните предатели като Ал Йо и Фил Д. ни убеждаваха, че реституцията ще реши много проблеми, ей, всички ще станат едни реститути, ще започнат да произвеждат, да наемат работници. Тц. Просто се създаде една класа от търтеи, които живееха от наеми. След това светлото бъдеще го открихме в приватизацията. На работниците им беше обяснено, че могат да станат капиталисти, сами да си притежават завода. Тц. Оказа се, че мутри и близки пиявици до СДС приватизираха цялата икономика на държавата. Ама светлото бъдеще ни го обещаваха, но пък го постигнаха само те. На наш гръб!

Лъгаха ни, че ЕС е панацея за проблемите ни. И ей сега, като станем член на съюза, ще благоденстваме. Ама таквоз благоденствие ще настъпи, че направо ще се чудим как да се оправим. Реалността показа, че ни се даде възможност богатите да си ходят на екскурзии до Милано и Париж без визи, а на бедните – неповторимата възможност да сменят подлогите и да чистят къщите на богатите европейци. А, да, и ЕС да смачка недосъсипаото от демократите дотук. Селското стопанство беше убито на фона на европейския химн /и да – НИКОГА няма да стана на химна на тези, които се държат като колониални господари в България/. Нещо просперитетът пак го изтървахме…..

След това ни казаха, че благоденствието е в НАТО. Дьонмето рева от радост, че толкова изгодно ни е продал. Щяло да ни пази НАТО. Още тогава питах от кого, защото на практика имаме само един вековен враг, пък той за нещастие също е член на НАТО, така че при евентуален конфликт само наивен глупак би помислил, че НАТО ще защити нас. Ама влязохме, без да ни питат, естствено.

След това спасението го видяхме в Кьовеши. Тя щеше да дойде на бял кон, да арестува крадците, да трича публично Борисов и да вкара престъпниците в затвора. Аз им казвам да си видят правомощията на европрокурора, те не ме слушат. Е, и Лаура не спаси наивните българи.

А сега се оказа, че с всички свои действия сме вървели, направо сме тичали към войната и мизерията. Искахме банани, а получихме война, бежанци, страх и пълна подчиненост на САЩ, които завзеха държавата ни под бурните възторжени крясъци на психодясната сган.

Какъв е интересът на БЪЛГАРИЯ в тези конфликти, които САЩ създават по света? Никакъв. Те дори бежанци не приемат, тази чест са я предоставили на бедните българи да приемат нещастните бягащи нацисти от Украйна и да ги издържат. Какъв е интересът на България от санкциите срещу Русия, освен ибрикчийството на Кирил Петков и грантовете, които ще получат определени психодесни? Какъв е интересът на българите от война срещу Русия, при положение, че дори небето си не можем да пазим сами? Или по-скоро сме пушечно месо и територия, удобно далеч от тези, които реално са във война – САЩ.

И ще перифразирам Кастро – „Ако обърнете дъното на ада, ще видите: „Произведено от наивни глупаци!“. Ние си го направихме. Блеехме по диваните и не искахме да се бъркаме, когато унищожаваха държавата ни. Мълчахме за престъпленията на ликвидационните съвети, приватизаторите и мутрите във властта. Мълчахме за „Оня списък“ и националното предателство. Мълчахме, когато ни набутаха в тези съюзи. Мълчахме, когато трябваше да се защитим…..

Е, сега скоро ще има война. Може да има и положителна насока за нас – да се събудим и да се борим за държавата си срещу психодясната измет и националните предатели. Война е! Война и за душите ни и за България!

Елена Гунчева