ИСТИНАТА ЗА ЛЪЖЕЦА В СЕУЛ

Треньорът на Борисов: Изгоних Бойко от таекуондото–той е страхливец! Викаха му – Прани гащи и Борсука! До 1985 г. беше мой възпитаник в таекуондо. След това премина към каратето в МВР. Между другото, аз го изгоних от нашия клуб.
Изгоних го за клюкарство, лъжи и интриги, но не искам да издребнявам и да го бистря сега. През тези години, за които ви говоря, че е тренирал при мен, той беше един млад пожарникар. Дойде в 27-мо училище в „Люлин“, където започна да се занимава с таекуондо. Бинев се появи към 1985-86 г. Борисов беше един трудолюбив ученик. Но нямаше талант. Докато Бинев имаше таланта, който много бързо разгърна и стана шампион на Европа и на Балканите.Черният му пояс и седмият дан, с който той се хвали, че е най-висок в България, му го е дал неговият дългогодишен авер Румен Николов-Пашата.
Човек, с който през 90-те години си построиха къща близнак. Пашата беше председател на федерацията по карате./ Валери Найденов се занимава с таекуондо от декември 1974 г. Започнал е да тренира в Мароко при корейски майстор. През 1976 г. се завръща в България и започва първите демонстрации и създаването на клубове. През 1981 г. е създаден първият официален клуб за източни изкуства и култура, през 1989 се появява Конфедерация на бойните спортове, през 1990 г. е регистрирана Федерацията по таекуондо и Валерий Найденов става неин председател./

Стефан Северин

loading...