Ицо Хазарта за здравния министър: Преди време един човек беше преценил, че евреите не са приоритет

Статусът ми не беше „Отваряйте кръчмите и дискотеките“ – аз не съм душевно болен и ми е ясно, че в момента никъде в Европа няма отворени дискотеки.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ рапърът Ицо Хазарта, по повод негов пост във Фейсбук, предизвикал широк отзвук.

В поста Хазарта критикува министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заради изказването му: „Ресторантите и заведенията не са ни приоритет“.

Хазарта се обърна към здравния министър с думите: „Виж, приятелю, ти си горе-долу на моите години. Станал си професор по медицина – това говори за много висок интелект, избран си за министър, което обезсмисля предишното. Не мога да приема човек на толкова високо ниво да каже, че някой не е приоритет. Всички хора са приоритет и ние зависим един от друг. Преди време един човек беше преценил, че евреите не са приоритет… Оттогава мина много време, методите може и да са се променили, но крайният резултат е един и същ“.

Към хората, които отправят упрек към мен, че не съм особено компетентен, бих казал, че в сегашното правителство министърът на екологията е добър танцьор, министърът на енергетиката е добър счетоводител, а министър-председателят е бодигард на предишния министър-председател. Във всяка една професия може да има хора, които са на висок пост, защото са вземали добри решения в правилния момент, посочи рапърът.

Направи ми впечатление, че хората от заведенията задават един въпрос: „Забранено ни е да работим, добре, кажете ни при какви условия евентуално бихме имали възможност да работим отново?“.

На този въпрос обикновено отговорът на властта и на обществото е: „Стига сте ревали, има по-важни от вас“. Създава се настроение е обществото, че вече е нахално да питаш дори. Никой не подценява вируса, той е много опасен, стават големи бели, но това не значи да не питаме, подчерта Ицо Хазарта.

В отговор на въпрос чистилище за човечеството ли е пандемията от COVID-19, той каза: „Не съм забелязал коронавирусът да е чистилище. Ако има някаква поука, тя е че нещата никога не са толкова лоши, че да не могат да станат още по-лоши“.

http://epicenter.bg/