Ицо Хазарта показа среден пръст пред ГЕРБ в парламента

„Христо Петров, Ицо Хазарта, успя да вбеси ГЕРБ докато в НС течеше изслушването на вицепремиера.

„Току що станахме свиделел на още една отвратително грозна демострация. Ваш колега, от вашата ПГ показа изключителни неприличен жест към народните представители. Това е заснето. Той напусна пленарната зала. Вие не можете обективно да видите какво прави всеки от народните представители, но ви призовавам да наложите наказание порицание на Христо Петров“, настоя Десислава Атанасова пред зам.-председателя на НС Мирослав Иванов. тя определи случилото се като груба и просташка демонстация. Не сме в кръчма в която той обичайно се намира за да пее, а сме в НС и това е недопустимо, заяви Атанасова.

Ангел Георгиев от „Възраждане“ също поиска залсужено накзание и обвини „Промяната“, че налагат рецидиви. Имало всеки ден прояви, намекна и за скандала с Искрен Митев, който ден по-рано хвана вратовръзката на лидера им.

Мирослав Иванов от „Промяната“ призова депутатите да осмислят и собственото си поведение. Ако тръгнем на всички да налагаме наказания, вероятно половината зала ще осъмне с такива, заяви той.

През февруари от „Възраждане“ се оплакаха, че Хазарта  показал среден пръст в пленарната зала на Костадин Костадинов.

“Опитвам се да бъда на нивото на колегите от ГЕРБ”, лаконичен бе Хазарта пред журналисти.

Мирослав Иванов обяви, че след консултация с председателя на НС Никола Минчев е установено, че Петров наистина е извършил деяние, което предвижда наказание. И му наложи забележка.

„Моля да бъда извинен от хора, които са се почувствали оскърбени. А за хората, към които съм показал този жест – това е най-малкото, което трябва да ви бъде показано“, изненадващо обяви от трибуната Хазарта.

Десислава Атанасова се възмути, че е наложена само забележка. „Имате повод след процедруата на г-н Петров да му наложите порицание или отстраняване от пленарна зала. Ако той не осъзнава, че този жест не е насочен към група народни преставители, а е насочен към над 600 хил български граждани от човек, който е зам-председател на парламентарната комисия по образование и член на комисията по култура, това е изключително жалко“,заяви тя.

Стоян Таслаков отново припомни искането на „Възраждане“ за тест на наркотици, а след вчерашния ден трябвало да бъде въведен и психиатричен тест. Рискувате да преврънете НС в нещо средно между комуна и изтрезвително, заяви той.“

24chasa.bg