И Грант Шапс ще участва в надпреварата за приемник на Борис Джонсън

Уолъс обаче му остава верен до края

Оказва се, че двама от министрите на премиера на Великобритания Борис Джонсън, който тези дни хвърли оставка, ще участват в надпреварата за негови приемници.

Новоназначеният британски финансов министър Надхим Захауи обяви, че целта му е проста – предоставяне на възможностите, които са били дадени на неговото поколение, без значение откъде идват. Според него само по такъв начин може да бъде „уравновесен корабът“ и икономиката да се стабилизира. Това заяви Захауи, цитиран в днешния брой на изданието „Ивнинг стандард“.

По-рано своята кандидатура за лидер на Консервативната партия и премиер обяви Грант Шапс – министърът на транспорта.
В същото време бе обявено, че британският министър на отбраната Бен Уолъс не планира да се кандидатира за следващ премиер на Великобритания.

Според проучванията на общественото мнение, именно Уолъс бе сочен като ранен фаворит сред членовете на Консервативната партия заради справянето му с кризата в Украйна. 52-годишният министър обаче остава лоялен на Джонсън. Припомняме, че именно той водеше кампанията на премиера през 2019 г., отбелязва „Politico“.

Той обаче не крие, че никак не му е било лесно да направи този избор. За момента обаче приоритет остава работата му по опазване сигурността на страната.
Това написа той в профила си в Туитър, допълвайки, че решението е взето след внимателно обмисляне и обсъждане с колеги и семейството му.
Източник: vesti.bg