И КАКВО – НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК ЛИ ДА ОБЯВИМ?

Снимка на Елена Гунчева.

Марийка от Хаджидимово станала заместник-президент на ЕНП. Голямата част от новините по медиите са посветени на това велико събитие от историческа важност. Гледайки снимката по-долу, се замислям колко му трябва на Баце – няколко милиарда, всички да му козируват и няколко селфита и „конгречулейшънс“. И е щастлив!
Всъщност на снимката Баце сочи врата на Марийка, а тя сочи Него. Интересно от психилогическа гледна точка. Там случайни неща в жестовете няма.

Според мен огромната грешка на ГЕРБ е тоталното объркване на приоритетите. Приоритетът на народа е да може да оцелее, да получава достойно заплащане на труда си, да може да получава адекватно здравеопазване и социална помощ, да може да се лекува качествено, спокойно да отглежда децата си, да има качествено образование и обслужване. Българите се интересуват от цените на тока, на водата /е, в Перник този проблем го нямат засега/, на стоките от първа необходимост, от цената и наличието на лекарства, а Баце и гербавите се интересуват от селфита, от това кой как си е разпределил постовете и с кого си е направил среща и снимка.

И какво като Марийка е зам. -нещо на ЕНП??? Какво, национален празник ли да обявим по случая? То и Станишев е шеф на ПЕС, ама да сме прокопсали много от тая работа? Не, само той си осребрява.

Май е време на политиците ни, колкото и да са дебилни, да се обясни, че има тотално разминаване между техните приоритети и нашите – на българите. И за нас Марийка от Хаджидимово е последна дупка на кавала. Кавалът го знаем кой е!

Нашият дневен ред са болничните, осигуровките, защо се провали втората пенсия, защо пенсионерите ще получат по 40 лева, и то само най-бедните, защо само някои деца безплатно ще посещават детските градини, защо заплатите не растат толкова бързо като цените. И Марийка ни идва като черешка на тортата, само колкото да й споменем роднините!

Елена Гунчева

loading...