И ….ПУТИН Е ВИНОВЕН!

Бях се обзаложила с един познат кога ще споменат Путин и руска хибридна атака, че гледайте колко провали, а нашите се чудят как да се оправдаят. НикитУ Ангелкова намекна, че руските хибридни атаки били виновни за срива в туристическия сезон. Много ми е интересно, защо сега не обвини евреите в хибридна атака и световен заговор срещу нашето готино Черно-Бетономорие. Ама не й стиска!

Мето министърът, намекна пък днес, че източването на данните от НАП било руска хибридна атака. Горкият Путин! Седи си по цял ден в Кремъл и се чуди как да докопа конфиденциалните данни на българите, които се развяват в целия интернет. Явно на никого не хрумва да провери системата и софтуера, които ползват. Търговският регистър се „надграждаше“ от една фризьорка. ДАНС влязоха и излязоха, защото явно и те нищо не разбират.

Самият Търговски регистър е толкова стар софтуер и незащитен, че само дете в детската градина би повярвало в защитата на данните му. Същото е и в НАП. Затова и съм изпълнена с опасения към електронното правителство. Администрация, от която 80 % използват компютъра само като пишеща машина, може да натвори такива золуми, че ни е бедна фантазията. Държава, в която обществените поръчки за софтуер и поддръжка се печелят от фризьорки, е меко казано, нагло да обвинява някакви хибридни атаки.

Вместо да се чудите кой е виновен, намерете поне няколко професионалиста да ви оправят системите. Има и такива, макар и не в редиците на ГЕРБ. Разбираме, че искате от всяка обществена поръчка да усвоявате по 50 % комисионна, но издънките стават все повече. Накрая и вие ще изгърмите. И питате защо не ни пускат в Шенген?! Ами защото сте некадърници.

И накрая заради вашата некадърност, алчност и корупция виновен ви е Путин и хибридните атаки! Смешни сте! Ама много!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Гунчева.
loading...