Кадиев: Има опит да се размие скандала за ЧЕЗ

В сделката категорично има участие на управляващите. Няма как някой да прави такъв вид сделка без да се консултира с държавата. Това заяви бившият зам.-министър на финансите и бивш депутат Георги Кадиев по Нова тв.
„Не знаем дали няма мръсни пари в сделката. Не знаем и от къде изобщо идват парите за плащането на ЧЕЗ. Това е политическа сделка. Държавата трябва да развали преговорите, и след това да участва като кандидат, но не зад фирми като „Инерком“.

Фирмата на Гинка Върбакова няма капитал и опит. Ако изпратим сигнал към банките, няма да има кой да финансира сделката на ЧЕЗ“, допълни той. „Ако разсъждавахме разумно преди години, нямаше да има скандали.

Продадохме ЧЕЗ, на държавно дружество, само и само да не е нашето държавно дружество. Държавата не трябваше да продава всичките си проценти, трябваше да остави 34%, тъй като с 33% няма контрол върху нищо“, това каза Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“. „Категорично трябва да има участие на държавата.

КЕВР не се занимава с оперативно управление, те не трябва да се намесват. Хората се плашат от думата национализация. Национализация значи, че държавата плаща на някого, за да притежава нещо, или изземане на собствеността срещу нищо“, завърши Манолов

.