Кадиев: Томислав Дончев трябва да е подсъдим

„Томислав Дончев трябва да е подсъдим! Какво означава 4 пъти да получава писмо за НДК и да си затваря очите“, заяви бившият независим депутат Георги Кадиев пред Би Ти Ви. Той добави, че ролята на Дончев в този скандал, може да бъде сравнена с тази на Иван Искров и подуправителя на БНБ, които са проспали фалита на КТБ.

На въпрос, как би коментирал действията на служебния министър Деница Златев, която с подписа си е освободила от отговорност Мирослав Боршош, Кадиев заяви: „Освобождаването обикновено се прави по доклад на самото дружество. Този доклад се прави от директора, грешка е, че принципала не се е заровил, но тя не е имала достатъчно време, което не я оправдава, но дава някакво обяснение“.

На въпрос, кой може да е взел парите от НДК, Кадиев запита, как може един министър да обвинява един директор, после премиерът да връща директора на същия пост? Той припомни, че има ясни и неоспорими данни за действията на Боршош в писмо от 2015 година от втория директор на НДК Оли Груева , която след това е освободена, Боршош обаче остава и променят принципала – дават НДК на Дончев. Който пък три години си затваря очите за неговите действия.

http://epicenter.bg

loading...