КАДРИТЕ РЕШАВАТ ВСИЧКО

Много пъти съм писала по темата с кадрите и партиите. Защото на практика те решават всичко. И най-добрият пиар не може да прикрие посредствеността и невъзможността да се справяш с управлението. Дори най-добрите намерения и идеи се провалят, когато зад тях застават хора с недостатъчно познания и недостатъчна подготовка.

Правителството е нагледен пример за това. Дойдоха с едни интересни и на пръв поглед добри идеи. Дотук добре. Но след това Кирил Петков започна да говори за курулация, резултиране, да ръкомаха хаотично от трибуната на Народното събрание, да прави кардинални грешки, включително като заявява, че не знаел защо изобщо има Народно събрание и т.н.

След това пък се появява Лена Бориславова и допълнително сипва бензин в огъня, като обяснява как търсят престъпници в гугъл. Накрая Асен Василев трясва нежен юмрук по трибуната на Народното събрание и надава крясък: „Кризаа!“. Е, не става.
Трябва да имаме училище за политици. На тази аматьорщина веднъж завинаги трябва да се сложи край. Нашите политици и управляващи нито знаят как да говорят, нито как да поднасят идеите си, нито как да се държат. Нито как да успяват да поднесат и реализират идеите си. Естествено, трябва си и личностни качества. Например Цветанов е нагледно доказателство, как можеш да обучиш до съвършенство някой как да се облича и говори, но акъл в главата да не може да му налееш.

Та такива едни работи из България….

Елена Гунчева