КАДРОВИ ДЕФИЦИТ

То се видяха на всички резервните скамейки с кадри. Тръгнаха с големите хвалби, а сега всички се чудим как може изобщо да съществуват подобни хора. То не бяха гафове, налудничави изказвания, бъркане на българския език и състояния, меко казано, странни.

Сега ПП щяло да прави партия. И Мая Манолова ще прави партия. И Янев ще прави партия. Всичкото политик ще прави партии. Явно наистина идват съвсем скоро избори, та всички така бясно се втурнаха към партийното строителство.

Проблемът на всички е един: Хора нЕма! Поне читави такива. Всички професионалистии, изявени интелектуалци /ама от мислещите, а не назначените на трапеза/, почтени и морални хора изпитват вътрешно отвращение да се занимават с политика. Освен, че, както и си знаех, ще ги окалят до ушите, защото са неудобни.

И Президентът Радев има подобен проблем. То как да правиш самостоятелна политика, като имаш Соломон Паси и други подобни за съветници? И Янев така – уж щеше да направи партия на няколко дати, с няколко имена, а в момента дори нищо не се чува. Мая е ясна – тя постоянно се мята като мряна риба от политически проект на политически проект с продължитлността на винарка-еднодневка.

Дори и БСП не е същото. Имаше и кадри навремето. Сега има Симов и Божанков. И естествено, Зарков. Това е нивото. ДПС принципно имат кадри и то подготвени, ама аз сега говоря за нашите партии.

Дефицитът на интелект, образование, възпитание и елементарно критично мислене, е видим дори с невъоръжено око. Няма как дори най-върлите им фенове да оправдават това, което се случва. Едно читаво решение не могат да вземат!

И това ни го пробутват за интелигенция, млади и красиви, завършили в Харвард. Нещо не можем да го разберем този Харвард, значи! Не е това, което сме чували. Или пък човекът не е този, за когото се представя. Знае ли човек, пък и смее ли да пита!

Та така за кадрите. А един другар навремето беше казал: „Кадрите решават всичко!“……

Елена Гунчева