Кажете ми, скъпи приятели, има ли друго правителство в света, което да полага всички грижи за социалното удобство на чужди граждани?

Няма друго правителство в света като нашето! Винаги може да се намери някой, който да оспори това мое мнение, но в този случай аргументите са единствено и само в полза на нашето неповторимо правителство! Веднага ще попитате какви са тези железни аргументи?

Кажете ми, скъпи приятели, има ли друго правителство в света, което да полага всички грижи за социалното удобство на чужди граждани?

Има ли друго правителство в света, което да предоставя безплатно медицинско обслужване и 40 лева дневно на чужденци, които най-демонстративно се разхождат със скъпите си джипове из страната ни?

Има ли друго правителство в света, което, за да не се чувстват зле чужденците им осигурява безплатни паркинги за скъпите джипове?

Има ли друго правителство в света, което да се интересува за европейския просперитет на чужда държава, която мачка и унижава българските граждани?

Има ли друга държава в света в, която само Цар Киро е над закона известен сред народа си като просто Киро?
И всичко това на фона на бедстващия български народ?

Е, нема друго такова правителство! Да, нема такова правителство, което заради голямата си уста е готово да остави народа си без газ и петрол! Нема такова правителство, което вместо да провежда дипломация си играе на шпионски игрички, за да се хареса на дедо Бай Дън! Нема! Нема!

Честно да ви призная, нема и друг такъв народ, който да търпи такава гавра с него!

Димитър Байрактаров