КАЖИ „ГЕРБ“ И ПОВЕЧЕ НЕ ОБИЖДАЙ…

Днес се замислих, че ГЕРБ имат безспорен тотал успех в една област: мигрантската политика. Наистина бежанци сега в България почти няма и това е само и единствено заради действията на правителството. Не заради оградите. Заради стандартът на живот.

Хора, идващи от дебрите на Африка и поживяли няколко седмици тук, решават колко много не им трябваме и панически се опитват да избягат. Не знам дали сте забелязали, но в България има повече опити забягства на бежанци ИЗВЪН България, а не към нея! Като прокажени ни избягват.

А и явно се прочухме. Като легенда се носи новината за бежанеца, който се е самоубил от ужас, когато са решили от Западна Европа да го върнат в България! Разбираме го, човекът, напълно го разбираме. По-добре ужасен край, отколкото ужас без край!

Прочухме се като Територия на терора, мизерията, корупцията и мафията. Дори африканците не искат да стоят в нашия „земен рай“ или по-скоро „земен ад“. И за тях им се вижда много страшно – по-страшно от войните, от глада и от техните диктатори, които си хапват човешко.

Видими резултати! На принципа заради бълхата да изгорим юргана!

Кажи ГЕРБ и по-нататък не обиждай!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Гунчева.