Какво прави прокуратурата ли? Услугва на всеки с власт, пари или нещо друго

Oт доста време се опитвам да кажа на разбирачите, че в САЩ любимия пример на консервативните специалисти по убийствата на Джок нямаше дори да му бъде повдигнато обвинение.
Гледайте видеото!
Има субтитри, цветни стрелки и прочие.
И пак ми кажете, че ние адвокатите браним закона за пари.
Какво прави прокуратурата ли?
Услугва на всеки с власт, пари или нещо друго.

Един колега зададе основателния въпрос, КОЙ по дяволите е състава проспал записа и осъдил Джок Полфрийман на 20г. за убийство.
Предполагам няма да останете изнендани.
Това е титаничният правен колос на когото прокуратурата пращаше файловете с обвинителния акт, а той ги копираше в присъдите си.
И да.
Магнаурец е.
И да.
Беше председател на Върховния административен съд.
Знаем как и защо.
Нищо де.
Имената на „героите“ трябва да се знаят.
Иначе дори и най-отдалечените от правото са чували за лошите съдии: Мирослава Тодорова, Калин Калпакчиев, Лозан Панов, Весислава Иванова и прочие.
СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД, Наказателно отделение, 12 състав в публично съдебно заседание на втори декември, две хиляди и девета година, в следния състав:
Председател:
Г. КОЛЕВ
Прокурор
ПЪРВОЛЕТА НИКОВА
След като разглежда докладваното от съдия КОЛЕВ НОХД № 866 по описа за 2008 г.
П Р И С Ъ Д И
ПРИЗНАВА подсъдимия Д.П. /P. J./, роден на **г** /S./, А./A. /, австралиец, австралийски гражданин, неженен, неосъждан, със средно образование, месторабота военно-служащ, с адрес по месторабота В., графство Й., район К. и постоянен адрес:*** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 28.12.2007г., около 01.15часа, в гр. С., на площад „С. Н.” от към сграда № *, умишлено умъртвил А. Х.М., ЕГН **********-нанесъл удар с нож, причинявайки прободно-порезно нараняване на гръдния кош със засягане на левия бял дроб и сърцето, довело до остра кръвозагуба и хемопневмоторакс на А. М. и направил опит умишлено да умъртви А.Е.З., ЕГН ***********-нанесъл удар с нож, причинявайки прободно-порезна рана в дясната половина на гръдния кош на ниво 10-11 ребро, непроникваща в гръдната или коремната кухина на А.З., като деянието представлява убийство и опит за убийство на повече от едно лице и е извършено по хулигански подбуди, поради което и на основание чл. 116, ал.1, т.4, пр. 3 и т. 11, вр. чл. 115, вр. чл. 18 ал.1 вр. с чл. 54 от НК му НАЛАГА НАКАЗАНИЕ В РАЗМЕР НА 20 /двадесет години/ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като ОПРЕДЕЛЯ първоначален СТРОГ РЕЖИМ на изтърпяване на наказанието.

Николай Хаджигенов

loading...