Какво решение взеха за посланика ни в Украйна?

Предложението е във връзка със заемания от него пост зам.-министър на вътрешните работи

Министерски съвет при решение, с което предлага на държавния глава Румен Радев да издаде указ за освобождаването на посланика ни в Украйна.

Те са поискали Костадин Коджабашев да бъде отстранен от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Украйна.

Предложението на правителството е във връзка със заемания пост зам.-министър на вътрешните работи от Коджабашев. По-рано стана ясно, че посолството в Киев отваря отново врати.

„В момента тече работа по поетапно възстановяване на нормалната работа на посолството ни в Киев и консулската служба. Предполагаме, че следващата седмица ще се даде старт на работата му“, заяви самият Костадин Коджабашев на брифинг в МВнР.

Все още не е ясно кой ще заеме неговото място като посланик на страната ни в Украйна.

Междувременно стана ясно, че украинският президент Володимир Зеленски е претърпял катастрофа. Инцидентът се е случил в Киев. Зеленски се е разминал без тежки наранявания, стана ясно от публикация на говорителя на украинския държавен глава Сергей Никифоров в социалната мрежа Фейсбук.

В официалното съобщение се посочва, че е пострадал мъжът, който се е ударил в кортежа на президента. Екипът медици, който ескортирал Зеленски оказал първа помощ на пострадалия мъж. От разпространените снимки се вижда, че главата му е превързана и е с окървавени дрехи.
Източник: standartnews.com