Какво се закани Иван Демерджиев за изборите?

Вижте какво ще направи новият МВР шеф

Новият силов министър Иван Демерджиев е категоричен, че МВР ще включи целия си ресурс, за да противодейства на купените избори и корпоративния вот, включително ако се наложи ще бъдат използвани СРС-та в рамките на закона.

Той посочи, че действията имат за цел да бъдат обезвредени хората, които стоят зад схемите за купен вот.

„Полицията натрупа значителен опит. Амбицията на новото ръководство е да се установят лицата, които стоят зад купуването на гласове. Нашата цел е тези хора да си понесат отговорността. Това ще бъде истинската превенция. Ще впрегнем по-голям ресурс при употребата на СРС-та”, информира Иван Демерджиев.

Според него вътрешното министерство и прокуратурата трябва да си подадат ръка, а не да воюват, защото потърпевши от това ще са гражданите. Той заяви, че няма нищо лично към главния прокурор, но въпреки подчерта, че според него не е подходящ за този пост.

Относно КПКОНПИ „не беше избран председател заради липса на политическа воля“, твърди вътрешният министър. „Визирам субектите, които имаха мнозинство в коалицията. Между тях не се получи единомислие по този въпрос“, допълни той.

Освен това силовият министър разкри, че основният фокус на подопечното му министерство ще бъде именно гарантиране на честното провеждане на изборите и допълни, че няма да има политическа чиста.
Като втори приоритет той определи войната по пътищата, където също ще бъде насочен ресурс, поради зачестилите тежки случаи в последните месеци.
Източник: standartnews.com