Какво се случва с метлата във властта?

Той подчерта, че Корнелия Нинова е тази, която вдига най-голяма патърдия

За това дали има разчистване на сметки или казано с други думи за метлата във властта, коментира председателят на Стратегическия съвет на президента, който към момента е съветник на служебния премиер Гълъб Донев – проф. Александър Маринов.

В интервю за БНР той посочи, че за всички ресори подходът е абсолютно еднакъв. Той обаче побърза да допълни, че в зависимост от това, което се открива и то не защото някой рови умишлено, а предвид натрупалите се проблеми, проличава какво е свършено на практика.

Маринов не отрече, че има смени във всички ресори и подчерта, че това е защото навсякъде има проблеми. Той подчерта, че Корнелия Нинова е тази, която вдига най-голяма патърдия. В този ред на мисли според проф. Маринов някои партии възнамеряват да правят кампанията си като атакуват служебното правителство, но забравят, че това едва ли ще им е от полза, тъй като то няма да се явява на избори.

Категоричен е, че с “ разкриването на фактите за действителното положение“ служебното правителство не се намесва в изборите. „Трябва да се каже какво е положението, за да няма недоразумения.“

Александър Маринов изтъкна, че Конституцията не е свещена крава, включително относно института на служебното правителство, и не бива „да се притесняваме от каквито и да било конституционни дискусии“.
Източник: standartnews.com