Какво стана ясно от пресконференцията на ГЕРБ, която Борисов в крайна сметка напусна

Какво стана ясно от пресконференцията на ГЕРБ, която Борисов в крайна сметка напусна:

1. Борисов смята все още, че Делян Пеевски е “просто депутат” (вече бивш). Лидерът на ГЕРБ твърди това от 2013 г. без прекъсване. На фона на всички негови обяснения от страна на Борисов за “олигарси”, “негодници” и тн. Пеевски нито веднъж не е споменат с подобно пояснение пред името и длъжността му.

2. Борисов и Пеевски си се виждат регулярно. (ББ твърди, че последно да се виждали преди месеци).

3. ГЕРБ са подкрепили номинацията на Илко Желязков (от ДПС) за заместник-председател на Бюрото за контрол на СРС. Борисов казва: “те са го предложили, ние сме го гласували”. Как се гласува човек, известен с прозвището “лейтената на Пеевски” и то в ръководството на този орган, който трябва да заключи има ли незкаонно подслушване.

4. След като прокуратурата разследва коя е Мата Хари и в това число извика на разпит Маги Бадер (посочена от Илчовски като Мата Хари) се оказва, че същата тая прокуратура не е настояла Борисов да й каже коя всъщност е Мата Хари. Самият Борисов обясни, че не е казал самоличността й.

Защо името на Мата Хари е важно ли? Защото тя е единственият свидетел, който може да потвърди за тия пачки и кюлчета в нощното шкафче в правителствената резиденция. Ясно е, че снимките са правени на 4 различни дати, демек – не е еднократен акт (както самият ББ опитваше да представи снимането преди). Ето защо е необяснимо как така Иван Гешев (съсед на Борисов) не се интересува от темата, която може да уличи или да оневини бившия премиер на България в корупционни практики.

По тази причина – корупцията, темата със сексуалните партньорки на бившия премиер е важна. Не заради “обслужването”, както вече му викат (по Пилето).

5. Борисов призна, че е разписал отпуските (5-месечни неплатени) на шефовете на служби, а след това ги бил помолил да се върнат на работа. Това е признание: бившият премиер командва шефовете на специалните служби у нас.

6. Въпросът, който накара Борисов да напусне пресконференцията в крайна сметка беше кой е бил подкупван от Пеевски, след като Пеевски (този просто депутат) е уличен от САЩ в корупция.

Полина Паунова