Както казах в сагата Джокович някой трябваше да бъде виновен и нямаше как това да не бъде Джокович.

Както казах в сагата Джокович някой трябваше да бъде виновен и нямаше как това да не бъде Джокович.

Медицинските аспекти не са важни – Джокович е здрав и няма опасност за австралийците от него, още повече, че тенисистите са на екстериториален режим – хотел, корт, хотел. Но не е ваксиниран, а това е като на поклонение в Мека да си християнин. Има нова вяра, а той не я е приел и правоверните искат мъст и наказание.

Никой не може да ме убеди, че австралийските власти и имиграционни служби не са отговорни за казуса, защото у тях ножа, у тях хляба. Като си дал виза, медицински власти му дават изключение, точка по въпроса.

Забележете основанието, въз основа на което министъра е отменил визата му, че Джокович представлява заплаха за „реда и правото“, не за здравето на австралийците?!

Най-голямата глупост е да твърдиш, че при наличието на тези разрешения и това че става въпрос за АО, а Джокович е най-запоздрения за участие, го е направил „нарочно“.

Другото е действие на уплашени политици в „крепостта Австралия“, жадуващи популярност, под натиска на тълпа, която се чувства прецакана.
Що се отнася до „неверните данни“ – те касаят интервю и снимка след като е диагностициран /тоест нарушение на карантина/, но това е нарушение на сръбските закони и няма отношение към пребиваването му в Австралия, доколкото там важното са медицинските аспекти, по което се е произнеслва медицинската комисия.

Тук спирам – който и да спечели АО, светът ще знае, че го е направил служебно с помощ от политиците на Австралия.

Случилото е симптом за болно зомбирано общество, претенционзо наричащо себе си „демокрация“, което толерира репресиите уж в името на оцеляването си.

Решението на съда е по същество, дали министърът е имал право да издаде подобно решение, а не относно основанията.

Илиян Василев