Както ми пише приятел от секционна комисия

Както ми пише приятел от секционна комисия:

– Нека си се радват, че водят! Така ще ги боли повече накрая. От всички победи най-болезнена е пировата. Нещата не са такива, каквито изглеждат. И все по-малко ще са такива.

Аз не знам какви са днес нещата. Машината на пропагандата и набиването в главите дори в изборния ден как ББ-истите са първи, може и да доведе до т.нар. самосбъдващо се предсказание, когато караш хората да повярват в един резултат и по този начин ги подбуждаш да си дадат гласа така, че да се получи предсказваният резултат, но…

Но освен социалния гръбнак на Партията на властта и на Властта на партията – администрацията и нейните семейства, – вече няма периферии, които да гравитират към ББ. Който можеше се уреди за 10 години с държавна и общинска работа; който можеше се вреди по втория начин с еврофондове и държавни поръчки. Тепърва да се надява някой, че и той ще седне на масата на кяра и келепира, раздаван от ББ и легиона му от облагодетелствани, е илюзия.
Даже напротив – това само засилва хъса да се сложи край на тази корупция, от която печелят властта и социалният й гръбнак (ясно е, че този хъс частично е реваншистки – да изринем тези, за да се отвори опция и за нас в удрянето на кьоравото).

Накратко, аз също като моя приятел от секционната комисия не губя надежда, че дори ББ-истите да победят днес, победата им ще е пирова.
За първи път от 10 години сработва формулата Всички срещу Партията на властта и Властта на партията!
А подпорите, патрЕотите, петите колела, златните пръсти и партиите-идиотки на Партията на властта и Властта на партията или ще останат извън парламента, или ще са там рехава групичка…

Така че, както ми се чини (или както ми се ще), ледът се пука!
Може би наистина на тези избори трудното ще се осъществи.
И ще дойде ред на по-трудното – лекуването на България от загубеното и профукано десетилетие на Под Егото!

Николай Слатински