Какъв е профилът на избиралите на Герджиков

Не съм вещ в народопсихологията и социологията, но правя плахи опити да си представя профила на средностатистическия избирател, който би гласувал „за“ кандидатурата на проф. Герджиков. И ето какво си представям:

1. За Герджиков гласуват хард привържениците и членовете на ГЕРБ – СДС. Дето се вика, по задължение и малко по съвест. Аморфна маса от политически неграмотни и първосигнални ГЕРБопитеци.

2. За Герджиков гласуват роднините и приятелите му. Надяват се, че ако бъде избран, все ще им намери някаква синекурна служба я в президентството, я в някое министерство.

3. За Герджиков гласуват държавните и общинските чиновници, (в това число полицаите, граничарите и митничарите). В името на службата си и ДМС и щото не им се плащат социални и здравни осигуровки.

4. За Герджиков гласуват маргинали, които по навик продават гласовете си срещу 30 – 50 лева и никога няма да разберат по какво точно е професор професорът.

5. За Герджиков гласуват всички, които мразят президента Радев, защото е генерал, владее чужди езици, вдигна юмрук срещу мутрите, пилот първи клас е и може да прави коремното.

В заключение може да се каже, че за Герджиков ще гласуват мутрите и всички, които обичат мутрите и не могат да живеят без тях.

Любо Кольовски