Какъв трябва да бъде идеалният гражданин според властта у нас?

1. Да не излиза никъде, за да не прихваща и разнася заразата. Позволено е само до аптеката или магазина, при спазване на съответните мерки.
2. По възможност – да не ходи на работа. Пак по същите причини. Ако все пак трябва да го прави, колкото и това да не е желателно, да спазва стриктно мерките, сроковете, предписанията за излизане.
3. Ако е безработен – още по-добре – да си седи вкъщи, за да не се зарази. Висенето по опашки в бюрата по труда е нежелателно, има си онлайн вариант – да се регистрира по интернет и да чака „от умрял писмо“. За предпочитане е, защото властта се грижи за него да остане жив. Има право на кредит, който е безлихвен за периода на извънредното положение, след него – с лихвите.
4. Чинно и без отлагане да си плаща всички сметки, вноски и т.н., за да не „счупи“ държавата. Нищо, че даже тези, които работят, не са сигурни че утре ще получат заплатите си, защото работодателите им са на същия хал и вече масово започват да ги бавят.
5. Няма право да пътува дори в провинцията – пак по същите причини, камо ли до вилата си да сади домати и чушки, за да подпомогне прекрасното си съществуване. Особено ако е останал вече без доходи.
6. Да бъде винаги информиран и в час с последните ограничения и забрани на Щаба и правителството, за да не е в тежест на държавата. За което – всекидневно да гледа брифингите им и да ръкопляска на мерките, които се предприемат, за да го опазят.
Можете да добавяте още и още, за да оформим профила на идеалния за властта гражданин.

Валентин Георгиев

loading...