Как Борисов влезе в политиката

Интересна история как Бойко Борисов е влязъл в политиката, разказва бившият шеф на разузнаването Бриго Аспарухов. През 2000 г. тогавашният председател на БСП Георги Първанов поканил на посещение у нас Генадий Зюганов, шеф на Руската комунистическа партия. Бойко Борисов бил негов охранител. Бриго Аспарухов се запознал с него за пръв път тогава, а Борисов му направил добро впечатление.

Бодигардът на комунист N1 на Русия споделил пред влиятелния в БСП Аспарухов, че много мечтае да се върне отново в МВР. Аспарухов оценил качествата му и когато му се отдала възможност да помогне на Борисов, го предложил за главен секретар. „Как помогнахте – отидохте при Царя и му предложихте Борисов за главен секретар”, попита водещият. “Да. И не само. За да забиеш топката, първо трябва някой да ти я вдигне”, пък бе загадачният коментар на бившият разузнавач.

Аспарухов намекна, че ролята на Борисов в Будагейт е по-голяма, отколкото е известно сега. Според него, по случая „Буда“ ще излизат още много данни, а Борисов ще има проблеми с хора, които е засегнал. Бриго Аспарухов е шеф на разузнаването от 1991 до 1997 г. Назначен е от президента Жельо Желев и е отстранен скоро след като Петър Стоянов поема властта

Стефан Северин

http://pogled.info

loading...