КАК ДА ГЛЕДАМЕ НА ВОЙНАТА В УКРАЙНА?

Искат ли руснаците тази война? И трябва ли да идентифицираме Русия само с Путин? А украинците, дали да ги идентифицираме всички с бандеровците, нацистите и антисемитите? И изобщо, в един локален конфликт, какъвто е този в Източна Украйна, можем ли да вземем страна, при условие, че и едните и другите, освен военни са дали цивилни жертви, включително и деца, и едните и другите са понесли материални щети? И едните и другите са били военно подкрепяни от съответните си страни – някои по-явно, други – по-скрито.

Да, генетически, населението в Источна Украйна е преобладаващо руско, а пък 30% от хората в държавата Украйна имат роднински връзки с руснаците. Както и да го погледнеш, ситуацията щеше да прилича на войната между фамилиите в Сицилия, ако зад едните и другите не стоеше световна ядрена сила.
„Лоша кръв“ има между двата народа. И не е въпросът в това да се мери чия вина е по-голяма, щом като дори Голодоморът, заровил 6 милиона украинци е бил надживян от тях.

Така се стекоха обстоятелствата, че Украйна стана точка на разпалване на хаос. А хаосът е една от целите на световния елит по пътя към глобалния контрол. FIAT- паричната система е балон, който отдавна надуват и ще се спука всеки момент и хаосът е жизнено необходим за елита, когато настъпи. Цялата пЛандемия с вируса беше също средство за създаване на хаос. Е, малко рано излезе от употреба и не успяха да извлекат максимално планираната полза от това, но пък затова си имаха план Б – малка войничка с потенциял за Трета световна.

И световният елит точно това направи – подложи на Путин Украйна. Те казват, че са против него, а всъщност продължават да купуват нефт и газ от него, финансирайки войната. Няма да спрем хаоса, като си слагаме украинско, или руско знаме на профила. Нито ако мразим руснаците, заклеймяваме украинците, или пък като оправдаваме Путин, или Зеленски. Изобщо не става въпрос за война между Русия и Украйна! Дори не става въпрос за прокси война между НАТО и Русия. НАТО без САЩ е беззъб тигър, а ООН е играчка в ръцете на диктатори и служи повече за създаване на хаоса, отколкото за установяване на мир.

Всъщност става въпрос за война срещу човечеството, срещу семейството, срещу Християнството, срещу Бог. И когато хората се разделят на противоположни лагери едни срещу други, те играят по свирката на враговете на човечеството. Колкото по-поляризирани са лагерите, толкова по-добре за създателите на хаоса. Как да разберем истината, при условие, че 90% от световните медии се контролират от 6 корпорации? Има ли още наивници, които вярват на мейнстрийм медиите?

Много от думите вече не означават това, което сме свикнали да означават, много от картините, които виждаме не са това, което показват. Много от събитията, които ни съобщават или не са точно такива, или изобщо не са се случили. Изобщо, много малко от това, което се случва е такова, каквото ни го представят. И някъде в теорията на хаоса е скрит ключът към разбирането за това, което се случва сега.

А как да придобием цялостната картина?

Бъдете бдителни в период на информационна война!
Помнете:
1. Всяка война свършва!

2. Всеки народ се състои от различни хора и не следва да се обижда народ като цяло!

3. Политиците ще се договорят, а Вие ще останете с тази помия, която сте изливали върху своите „идеологически противници“.

4. По време на информационна война лъжат ВСИЧКИ. (В един конфликт са виновни всички.) Не разпространявайте информация, в истинността на която не сте сигурни. Ако искаш да споделиш нещо, пиши само за това, което си видял с очите си. (Макар много факирски номера да изглеждат като истина пред очите ни, а в действителност да са илюзия и постановка.) Така е честно. Всичко останало те прави съучастник в лъжата.

5. Ако изказваш своето отношение към политиката, прави го без да обиждаш когото и да било.

6. Не ти харесва чуждо мнение и искаш да го коментираш – коментирай мнението, а не човека, когото най-често не познаваш лично!

7. Помни, че да ненавиждаш хора, които не познаваш лично, е вид заболяване.

8. Отношенията между хората са твърде сложни, даже на ниво семейство и трудов колектив. Между държавите са още по-сложни. Всичко е ясно и просто само за глупака. Не бързайте с изводите!

9. Ако искаш да коментираш дадена тема и не си специалист, отдели поне време за четене от източници на всички страни, попитай хора, които следят темата и в никакъв случай не приемай, че този които вика най-силно (купил си е най-много медии, има най-добре строени тролове, НПО-та формиращи мнение и публични личности на заплата в посолството си) е прав.

И още веднъж – Припомняйте си често точка 1.

По публикации от мрежата

Светослав Атаджанов