Как да им вярваме?

Възможно ли е всичко това да ни се случва? Четири дни след като бизнесменът Данаил Божилов бе намерен мъртъв в пловдивския парк „Лаута“, МВР смени версията. От убийство – на самоубийство, а оръжие все още няма.
Не знам дали Божилов се е самоубил или е бил убит. А и близките му са толкова уплашени, че само благодарят за професионалната и перфектна работа на МВР. Следователи, полицаи и цял окръжен прокурор бяха изтипосани като пълни бездарници. Поне знаят по чие нареждане. А и лично главният секретар на МВР се зае със случая на (уж) обикновен бизнесмен.
За МВР „проблемът Божилов“ може би е изчистен. Противоречивите обяснения обаче пораждат въпроси. Какво крият? Когато не намерят извършител, така ли правят? Убийството става самоубийство, побоят над журналист – нападение от бандити в алея без камери, а над нотариус – нищо лично, просто професия. Чиста работа. И вярваме, щото ни го спускат от телевизора.
Когато са атакувани заради ремафиотизирането на държавата, така правят. Министърът вади картинки за спад на престъпността, а подчинените му – според ситуацията и умствения багаж. После се чудят, че хората не им вярват. Очите им нито са честни, нито са сини.

Ина Михайлова

Резултат с изображение за Данаил Божилов

 

http://duma.bg

loading...