Как компромисът с ценностите Ви убива?

Компромисът с ценностите в името на временни крепки хвърковати като перце „победи“ това ли е заболяването на Българина на 21 век?

Докога ще продаваме душите си за 2 сребърника?

Докога адвокатите няма да имат права да защитават клиентите си? Докога „полицията“ ще работи на платени поръчки и нареждания от престъпници и крадци срещу жертвите им, а не като полиция и реален орган на реда съблюдаващ за нещо наречено ред, законност и справедливост думи с етимология непозната на Българските географски ширини? Докога?

Докога всички ще мижим и ще си признаваме, че за нас е ОК да се краде от деца, да се извършват злоупотреби свършващи с убийства? Докога?

Компромисът е много скъпа дума която води на две места или до затвора или до гробищата ако не се сблъсква понякога с опозицията на ценностите, морала, честта, правдата, справедливостта и най-важния си арбитър баланса и неговото неспирно търсене от здравия човек. Визирам здравия човек, защото ако някой е с видни проблеми не само в ценностите, но в наклонностите за психопатия и преследване на хора, то той винаги е оправдан стига да бъде хоспитализиран всичко му е простено има си диагноза човека. Какво правим обаче с останалите?

Защото това да знаеш къде да спреш и да не се превърнеш в убиец било на бъдещето и здравето на едни малки деца  – бъдещето на тази държава, било буквално на живи и стойностни човешки единици, за да защитаваш правото си да крадеш има толкова голямо значение и защо в България явно е вид изкуство, което много малко хора владеят?

Компромисът с ценностите може да съществува само тогава и за онези които имат опозиция на честта, правдата, справедливостта, морала и баланса, останалите води само на две места по-рано или по-късно Ви води в затвора и в моргата.

Така че „уважаеми“ неуважавани внимавайте с компромиса. Убива! Не „системата“ компромисът с ценностите Ви днес може бързо и безпощадно за един миг да ви убие утре. Ама не бизнеса Ви или сделките Ви за 300 милиона евро – Вас може да убие – физически, ЗАЩОТО КОМПРОМИСЪТ С ЦЕННОСТИТЕ УБИВА. Бавно и с натрупване, но вземе ли превес, залитне ли, избяга ли баланса и загуби ли всяка съпротива и опозиция нещата стават за един миг и не никой не Ви е убил – това е съзнателно и пожелано сепуко.

ЕЛИЦА СТОИМЕНОВА
loading...