Как Лена Бориславова пробута шефа на КЕВР?

Ива Митева разкрива, че Бориславова се кълняла в кандидата им

Името на шефа на кабинета на Кирил Петков – Лена Бориславова, бе замесено в нов скандал.

По-рано днес Ива Митева от ИТН коментира пред журналисти, че ако парламентът е умен, те биха могли да отменят избора на председател на КЕВР и то още преди решението на Конституционния съд да е влязло в сила. Според нея от тук нататък е въпрос на политическа воля и решение за това какво ще предприеме парламентът.

Това бе коментарът на Ива Митева пред журналистите в Народното събрание по отношение на решението на съда за избора на председател на регулатора.
„За КЕВР от коалиционните партньори ни бяха извивани ръцете. Това бяха текстове, подадени от Лена Бориславова, тя самата пред мен се кълнеше, че кандидатът им отговаря включително и на старите изисквания, дори не е необходима тази поправка в закона, не касае него“, сподели още Ива Митева.

Тя уточни, че е нужно решението на Конституционния съд първо да бъде обнародвано в Държавен вестник, а през това време ще коментират в по-разширен състав какви да са по-нататъшните им действия.

Лидерът на БСП – Корнелия Нинова категорично отказа да коментира по-рано днес случая с председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране.
Източник: standartnews.com