Как работи спецназа на Дизеловия Геш-Магнауреца

1. Обискираш адвокатски кантори и къщи на обвиняеми по друго дело.

2. Повдигаш обвинение на адвоката и съдружниците му по делото, по което са защитници, за да ги разкараш от това дело! За всеки случай им повдигаш обвинения по още 3-4 дела, за да не могат да се появят по тях като защитници.

3. Излизаш по услужливи медии и обявяваш колко обвинения си повдигал срещу въпросните адвокати, като ги компрометираш като професионалисти. Използваш възможността за малки музикални форми на големите братя от Европа и отвъд океана.

4. Рано призори арестуваш свидетели по най-милото ти дело, рожбичката на живота ти, по което си заел наведена поза отдавна и очакваш шута, който да те заведе на Луната. Няма значение, че делото се води от 5 години и документите май са подправени от основния ти свидетел. Мълчиш 3 дни за арестите, белким се размине скандала.

5. Намираш си съдия, който преди това е бил прокурор и сте в отлични отношения от това време.

6. Съдията, при направени му правилни изводи, постановява всички да стоят в кауша. Само да не беше споменавал по телефона на една напориста репортерка, какво решение е взел, половин час преди да постанови решението! Щото решението изтече по телевизора преди съдията да го прочете в зала!

По този алгоритъм, спецназасе надява да си печели делата, поне на първа и втора инстанция! Какъвто спецназа и алгоритъма, такъв и съда!

Нали?

Иван Петров

адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1995 -2008/

Снимка на Ivan Petrov Petrov.